Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, October 05, 2011

jumpa kakak Arfa dan Abang Azraai'



    BismiLLah...
    hari ni ayah dan ummi bawak Aliya pergi beraya ke rumah kakak Arfa dan abang Azrai' di Pengkalan, Alor Gajah..

    terima kaseh buat uncle Helmi dan Untie Hawe yg sudi terima tetamu larut malam ni.. kami doakan uncle Helmi sekeluarga happy dan ceria2 selalu...

    Daripada Abu Syuraih Khuwailid bin 'Amru al-Khuza'i RA berkata: Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: "Sesiapa yang beriman kepada Allah SWT dan Hari Akhirat maka hendaklah dia memuliakan tetamunya dan memberikan haknya." Mereka bertanya, "Apakah haknya itu, hai Rasulullah?" Sabda Rasulullah SAW, "Layanan sehari semalam dan hak tetamu tiga hari. Maka selepas itu hanyalah sedekah ke atasnya." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)...

      2 comments:

      xanders.co said...

      waaa, comel2 ye.


      p/s : cmna nak pasang bnda yang bila sy tekan ni naik advert. dpt duit kan. cmne eak ustaz? moho share :)

      mohd tony saidi said...

      terima kaseh pau...
      dulu kat blog ust memang ada, tp website tu dah tutup la pau..
      sekarang harap pada nuffnang jer...

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...