Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, July 29, 2010

Kota Kinabalu [episod 1]



    BismiLLah..

    [cerita 1: hadiah honeymoon pakej]
    AlhamduliLLah.. terima kaseh buat sahabat kami Lutfi, sbb beri kami pengalaman selama 4 hari 3 mlm yg pastinya tak kan dilupakan.. ni lah kali pertama jejakkan kaki ke bumi Sabah.. Kota Kinabalu,.. kami datang !!!!!..

    Firman ALLah yang bermaksud: “Tidaklah mereka menjelajah di muka bumi, supaya mereka mempunyai hati yang dapat memikirkan atau telinga dapat digunakan untuk mendengar....” (Surah al-Hajj, ayat 46)...


    "bilik hotel ni memang best.. siap dapat ros merah lagi.."


    "welcome drink yg membuka selera.."

    [cerita 2: ziarah keluarga Pak Long di Kinarut]
    bila dah sampai ke Sabah ni, kami tak lepaskan peluang utk pegi ziarah Pak Long dan Mak Long sekeluarga di Kinarut.. kerana Laut China Selatan lah kami jarang bertemu, dan peluang sebegini adalah yg terbaik utk kami tautkan semula persaudaraan mulia ini..

    Fiman ALLah yg bermaksud: "Ditimpakan kehinaan di mana saja mereka berada, melainkan mereka yang menjaga hubungan dengan Allah dan hubungan dengan manusia.” (Surah Ali Imran, ayat 112).


    "bersama keluarga di Kinarut yang dah lama tak ketemu"

    [cerita 3: ke kaki Gunung Kinabalu]
    walaupun tak dapat memanjat sampai ke puncak Gunung Kinabalu, dapat jejakkan kaki kat kaki gunung jer pun dah kira OK kan.. sejuk segar jer udara kat sini.. InsyaALLah nnti kalau ada rezki, kami bercadang nak datang ke Sabah lagi, berazam utk panjat sampai ke puncak gunung dengan anak2.. hehe..


    "hirup udara segar & sejuk di kaki gunung..."


    "mamat hensem dan awek cun tengah berposing.. hehe"

      2 comments:

      nikshahira said...

      ustazz!! happy saya tgk gmba2 ni. tergelak n tersenyum sorg2. slmt bbahagia ngan isteri!! :D

      mohd tony saidi said...

      nikkk..tima kaseh..

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...