Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, March 06, 2011

cuti2 ke Padang - Bukit Tinggi (siri 2)

    BismiLLah..
    percutian budget tak banyak belanja, cuma kena bijak tawar menawar jika ke Padang & Bukit Tinggi ni..

    400k rupiah - avanza dari airport ke Bukit Tinggi + jalan2 sampai sore..
    100k rupiah - sewa hotel (hotel d'enam).. duit M"sia dalam RM 35 je..
    320k rupiah - unser dr bkt tinggi ke Padang + jalan2. pemandu best!
    150k rupiah - sewa hotel di Padang.. kalau 200k ada aircond..
    100k rupiah - naik teksi dari hotel ke airport..
    100k rupiah - tax nak keluar dari indonesia..

    makan2 dan bershoping tu bergantung la pada kita, kalau dah makan banyak, shoping sampai tak muat beg, memang la belanjanya sampai berjuta2 rupiah pak..

    sapa2 nak ke Padang & Bukit Tinggi lepas ni, leh contack Ricky.. dia pemuda berhemah yg kami leh cadangkan.. sangat baik dan tak berkira orangnya...


    "ess apocat memang tak pernah miss tiap kali makan kat sini"


    "martabak Mesir.. boleh tahan gak rasanya."


    "adik manis tengah menawar harga.."


    "macam2 jenis sulaman ada kat Pasar Atas Bukit Tinggi"


    "Jam Gadang, mercu tanda Bukit Tinggi"


    "pengalaman naik angkut2.. cuma 2000 rupiah je..."


    "singgah makan sekali lagi masa balik ke Padang...."

      7 comments:

      crazybranded said...

      if anyone nk no tpn ricky can PM me ye.. ekekeke..

      Kak Atul said...

      Salam tuan punyer blog... saya+famili pon nk ke bukittinggi bulan Jun ni...Nk minta no contact en ricky boleh ke? Mekaceh yer....

      crazybranded said...

      Salam, ni no phone ricky 081363356378

      UmiEy said...

      saya pun nak contact ricky.. transport dia sediakan ker ???

      mohd tony saidi said...

      yer.. transport dia sediakan..

      Amsyahril Syahril said...


      Assalamualaikum Tuan/Puan.

      Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
      Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

      KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
      Tour operator & Travel Agency

      Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

      Contact person : Amsyahril
      Mobile : +6285263007445
      E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

      aziman omar said...

      Salam Sejahtera dan Assalamualaikum wbt…
      Anda berminat melancong ke Indonesia?Kami di Pesona Jejak Wisata menawarkan pelbagai pakej menarik untuk keluarga dan kumpulan yang besar untuk bercuti ke mana2 destinasi di Indonesia terutamanya ke Padang-Bukittinggi.
      Pakej menarik kami tawarkan kepada anda dengan harga yang berpatutan dan lebih rendah di bandingkan dengan mana2 Ejen di Malaysia.
      Perkhidmatan kami adalah professional dan Syarikat yang sah disisi undang2.
      Semua urusan dijalankan di Malaysia dan anda tidak perlu risau akan ditipu oleh Ejen2 di Indonesia kerana banyak telah berlaku penipuan disebabkan inginkan harga yang paling murah.
      Untuk maklumat lanjut tentang Bukittinggi Padang,anda boleh layari Blog kami di:
      http://freelancetour.blogspot.com/
      Insyaallah banyak info berguna bagi anda yang first time travel ke Bukittinggi. Untuk pertanyaan pakej,anda boleh terus menghubungi saya.Harga boleh nego selagi tidak rugi…Bandingkan harga yang anda dapat dengan harga kami.Nyatakan harga yang anda dapat dan kami akan offer lebih rendah dari harga tersebut (selagi boleh)Insyaallah..
      Atau anda boleh menghubungi kami ditalian: 0126665436 (Aziman Omar)
      Temujanji boleh diatur untuk berbincang jika anda mempunyai group yang besar untuk melancong.
      Sewa kenderaan dan supir juga tersedia..

      Sekian Terimakasih

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...