Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, February 16, 2006

ujian ptd

    hahaha... ntah apa-apa jer yang ditulis masa buat esei BI tadi, tajuknya senang tapi sbb tak banyak vocab, tu yang jadi susah tu... esei BM agak ok, tu jer lah harapan...

    masa hari pertama semalam boleh dikirakan susah gak, tapi kira boleh la sbb jawapan boleh pilih, tenyeh jer lah mana yang tak tahu tu..... soalan tentang pengetahuan am memang agak mencabar, nama jer orang malaysia, tapi perkembangan dan sejarah negara langsung tak tahu, ntah apa2 jer meraban masa jawab periksa tu...

    oh ya, rupanya zihan dan ijam pun amik gak periksa ni, cuma ijam amik kat Dewan Sek Teknik Azizah, yang kita orang berdua ni plak kat Kolej Islam YPJ, dekat la jugak, tu yang boleh makan sama setiap kali abis periksa, seronok rasa bila dapat jumpa macam ni...Zihan tangguhkan penulisan master dia sbb skrg ni tengah amik kursus keusahawanan dan pentadbiran dekat cosmo JB, program SLG....

    tak kira apa jua bidang yang kawan2 semua ceburi, semoga berjaya diucapkan...
    ... (sedang memikirkan masa yang sesuai untuk buat kelas ganti sebanyak 8 jam.. arghhhhh, tension!!)

      6 comments:

      azim08 said...

      akum bro,
      terjumpa ur blog .. saya mcm berminat nak try PTD tapi tak sure cam mane exam dia .. actually baru jer apply online SPA8... dlm blog bro ade cakap yg bro ambik exam tu.. boleh bro story tak pasal exam PTD tu.. aper soalan essay dia .. susah tak? saya berminat nak tau..kalau boleh bro story2 la sikit.. thanks

      tony saidi said...

      w.slm... bagus lah berminat, saya pun dulu macam tu gak, sekarang tidak lagi (hehehe) sbb jadi pensyarah lagi senang... memang saya baru jer amik exam tu, minggu lepas..

      soalan essay yer? soalan senang jer...tapi nak tulis jawapan tu. kalau BI ok no hal rasanya, tapi kalau macam saya ni haru biru jadinnya... jangan tumpu pada essay jer, kena betul2 tahu pasal pengetahuan am.. hahaha (ketawa bila pikir apa yang di jawab hari tu)... matematik pun jangan lupa, sampai tak cukup masa...

      kalau dipanggil untuk gi exam pegi lah... paling kurang dapat pengalaman..

      tony saidi said...

      kalau nak tahu apa yang akan disoal... sila baca post PTD.. 4/2/06

      azim08 said...

      salamx mr tony, ohh bro dah jadi pensyarah.. bagus la cam tu tahniah... pasal nasihat tu insyaAllah saya try perbykkan baca pasal hal2 pengetahuan am.. maths tu modern maths ker add maths? boleh tak bro story soalan essay for bm ngan eng? at least dpt gambaran cam mane yg SPA nak buat.. sorry menyusahkan .. thanks again bro mr tony

      tony saidi said...

      salam, panggil tony jer, sbb nama Mohd Tony, mcm nama mat saleh, tapi sbnrnya anak jawa, haha..

      memang kena tahu betul2 pasal pengetahuan am, malaysia dan dunia. antara soalan yang masih diingat: apakah jenis wayang kulit yang ada di negara kita? masa tu memang tak tahu jawapan walaupun tinggal pilih A, B, C, atau D.. sebenarnya sampai skrg pun tak tahu lagi.. ahaks..

      pasal matematik, tahap SPM jer, tapi memang kena study, ok..

      essay BM dan BI, pilih satu dari 3 soalan.. pilih lah mana yang rasa senang. yg BM 300-500 perkataan, BI plak 200-300 perkataan..

      mr tony said...

      azim, dulu belajar mana? kos apa?

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...