Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, October 25, 2008

jalan2 cari makan - Ganu

    BismiLLah..
    hujung minggu ni memang agak terhibur sbb dapat menjejakkan kaki ke bumi terengganu.. kesempatan yg ada kat sini, kami gunakan utk menikmati makanan2 yg jarang jumpa kat tempat lain mcm sata, kopok losong, air gelas besar dan teristimewa ais krim goreng..

    tapi agak sedey sbb tak dapat jumpa kawan2 yg ada kat Ganu ni, masing2 sibuk dan ada hal lain, nasib baik ada si Jaa, ustaz kat MRSM Kuala Terengganu, seronok dapat jumpa dia.. ptg sebelum balik, kita orang singga sembahyang kat Masjid Kristal, lawa sungguh masjid ni, tak sempat nak masuk taman warisan tamadun Islam sbb dah agak lewat petang.. lain kali nak datang lagi....

    tak tahu nak citer banyak, korang tengok sendiri ar gambar2 ni k, mesti teruja dan tak sabar nak ke Ganu lagi....

    ni la 4 orang ahli rombongan ke Ganu..

    tak habis minum air buah gelas besar..

    depan rumah Ust Wahab kat kampungnya..

    ni sata, bukan sate tau..

    kopok lekor tengah di rebus..

    tak tahu nak pilih yg mana, rambang mata..

    lepas shoping kat pasar payang..

    bila la aku nak dirikan masjid mcm ni??..

    nak pilih ust Shahril ker @ pilih kopok lekor?..

    bergambar dgn si Jaa..

    ni la rupa ais krim goreng..

      2 comments:

      noorhafizah said...

      wah bukan main enjoy lagi u all kat ganu ye... sambil menyelam minum air le katakan. tu pun nasib baik ada orang ganu bawak jalan. Tu gambar-gambar tu, nampak memang menarik. semua tempat-tempat tu akak da pergi da tapi tak terpikir lak nak bergambar sampai kat dapur orang, hik hik hik. tapi bagus gak buat kenangan. ni nak tanya, gambar yang last tu apa kebendanya? nak kata chop stik mungkin bukan mungkin ye. tapi kalau da diselit dalam blog ni tentu makanan istimewa.ok jumpa lagi.

      MR TONY said...

      seronok sangat kat gi Ganu, tu yang teruja siap amik gambar kat kuali orang masak kopok.. kalau nak tahu, yg gambar last tu la AISKRIM GORENG.. rasanya kat Ganu jer ada, kat melaka mana ada lagi orang buat benda tu.. memang sedap, hingga mnjilat pinggan.. haha

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...