Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, January 31, 2009

jalan-jalan lagi di Bandar warisan dunia, Melaka

    dgn Irawan dan Firdaus..

    eye on M'sia waktu mlm..

    BismiLLah..
    Hari ni sekali lagi berjalan-jalan ke Banda Hilir Melaka, jangan la plak korang anggap den ni nak gi berpoya-poya plak, tapi nak bawak jalan sorang ahli rumah kami yang baru, Firdaus namanya. dia ni baru posting sebagai guru Fizik kat maktab, dan memandangkan dia juga bujang, maka kami duduk lah serumah bersama-sama.. hehe..

    tetiba jer ramai plak cikgu2 yg dapat naik pangkat dan berpindah, pastu datang la cikgu2 baru yg nak mengganti, ramai gak, 7 orang tuu.. mudah2an gandingan kita guru2 muda dgn cikgu2 yg berpengalaman kat Terendak ni akan lebih menggemilangkan maktab utk tahun ni dan tahun2 mendatang..

    kalau selalu bawak orang berjalan kat Melaka ni, ada bagusnya kalau buat sykt travel kan... hehe, mcm ada masa jer nak buat semua benda2 tu.. tapi kalau kawan2 nak datang melaka, takda masaalah rasanya untuk cuba luangkan sedikit masa yg agak sibuk ni utk kita berjumpa dan bergumbira, ni bukan pasal sykt td tu tau, takda kaitan langsung, ni nak meraikan kawan2 namanya, hehe..

      3 comments:

      Mohd Hazaruddin said...

      salam,

      eye on malaysia dah kat melaka? kat mana erk ?

      salam ziarah!

      tony saidi said...

      dah lama dah ada kat mlka.. malahan tiket lagi murah dari kt KL tu, RM 10 jer dgn mykad..

      eye on m'sia ada kat bandar hilir.. betul2 tepi laut, sebelah sungai.. tapi jalan masuk dia agak jauh, kena perhatikan sign board ok..

      Mohd Hazaruddin said...

      thanks for the info ...
      sorry late reply ...
      i was in kelantan ...

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...