Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, June 17, 2009

kelab rekreasi ke Melaka Tropical Fruit Farm

    kat muzium padi..

    bagi makan unta..

    BismiLLah..
    Petang tadi bersama ahli2 Kelab Rekreasi, kami buat lawatan ker Melaka Tropical Fruit Farm, saja nak lihat keindahan alam dan ciptaan Tuhan.. lagi pun ni kan musim buah.. mcm2 buah ada, dan ada gak buah yg pertama kali jumpa mcm buah tampoi dan buah sentul..

    banyak lagi sebenarnya kita tak tahu, kata orang jauh perjalanan luas pengalaman.. lepas ni kalau orang tanya mcm mana buah sentul tu, dah tahu nak bayangkan mcm mana? jangan korang bayang buah lain dah ler, hehe.

    kalau ikutkan, nak round penuh taman ni 2 jam tak cukup.. tapi kami dibawa dgn train yg dah nampak uzur tu, jadi tak la penat sangat dan masa dapat dijimatkan.. berhenti kat tempat2 tertentu jer, mcm kat tmn haiwan, tmn buah bidara dan paling best, tmn tenaga batin (tongkat ali, ubi jaga, kacip fatimah) hehe..

    Firman ALLah yg maksudnya: "Dan tidaklah orang-orang kafir itu memikirkan dan mempercayai bahawa sesungguhnya langit dan bumi itu pada asal mulanya tercantum (sebagai benda yang satu), lalu kami pisahkan antara keduanya? Dan Kami jadikan dari air, tiap-tiap benda yang hidup? Maka mengapa mereka tidak mahu beriman?". Al-Anbiyaa (21):30)

    naik belakang train..

    budak2 dalam train..

      2 comments:

      m.haziqhanif said...

      aik asl ade unte kt tropikal fruit farm uztat?taun lpas kteorg pegi takpat tgk pon.haha

      tony saidi said...

      bukan setakan unta jik,
      burung unta, rusa, lama, lembu bali juga ada..

      tahun lepas tu memang ut nak bawak korang tengok,
      tapi kan hujan lebat..

      takpa, ada masa datang sini,
      kita gi tengok unta.. hehe

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...